Traditionele Chinese geneeskunde

Traditionele Chinese geneeskunde in de praktijk

Bent u op zoek naar een praktijk die is gericht op traditionele Chinese geneeskunde? Vanuit mijn eigen passie en interesse heb ik mijn eigen praktijk Acupunctuur Aalsmeer In Balans opgestart. Hier bent u van harte welkom voor verschillende behandelingen op het gebied van acupunctuur. Mijn visie is dat acupunctuur een prachtige Oosterse geneeskundige behandelwijze is die goed samen kan gaan met de Westerse geneeskunde. Ik ben aangesloten en geregistreerd bij de beroepsvereniging Zhong (www.Zhong.nl), de beroepsvereniging NGS (sportmassage) en de NvvPo (Nederlandse Vereniging voor Praktijkondersteuner Huisartsen). Verder heb ik een 3-jarige HBO opleiding voor Traditionele Chinese Geneeskunde gevolgd bij de opleiding ICZO in België. Voor een behandeling acupunctuur op basis van de principes van de Traditionele Chinese geneeskunde bent u bij mij aan het juiste adres. Wilt u meer weten over mijn werkwijze? Bel naar 06-14301898 of mail naar info@acupunctuurinaalsmeer.nl

Hoe werkt traditionele Chinese geneeskunde?

Heeft u last van spijsverteringsklachten of pijn in de gewrichten? Of heeft u mentale klachten? Waarschijnlijk is er dan sprake van een verstoorde energiebalans in uw lichaam waardoor de klachten ontstaan. Deze kunnen worden opgelost door gebruik te maken van inzichten uit de Traditionele Chinese geneeskunde. Acupunctuur is hier onderdeel van en richt zich op het netwerk van meridianen, oftewel energiebanen, in uw lichaam. Door acupunctuur in te zetten herstel ik de verstoorde balans in uw lichaam. Hierdoor krijgt uw lichaam de mogelijkheid om de energiebalans weer zelf in stand te houden waardoor langdurige behandelingen niet nodig zijn. Acupunctuur kan bij een zeer groot aantal klachten worden toegepast en kent weinig tot geen bijwerkingen. Wilt u een afspraak maken voor acupunctuur in Amstelveen en omgeving? Vul het contactformulier in om een afspraak in te plannen!

Verschillende vormen van Oosterse geneeswijzen

Heeft u last een blessure? Of heeft u andere spierklachten? Een specifieke therapievorm binnen de Traditionele Chinese geneeskunde is cupping en is gericht op uw bindweefsel. Er worden glazen bolletjes op uw lichaam geplaatst en deze worden vervolgens vacuüm gezogen. Dit kan door gebruik te maken van een pomp of door de lucht in de kopjes te verwarmen. Nadat de kopjes op het lichaam worden geplaatst, zullen deze zich aan de huid vastzuigen. Bent u in behandeling voor bepaalde klachten maar merkt u nog geen resultaat? Ik bekijk graag met u wat de Traditionele Chinese geneeskunde voor u kan betekenen. Bel naar 06-14301898 of mail naar info@acupunctuurinaalsmeer.nl voor meer informatie over acupunctuur in Uithoorn en omgeving.