Tarieven

Acupunctuur wordt ruim gedekt vanuit de zorgverzekering met aanvullende dekking onder het kopje alternatieve/complementaire geneeswijzen. Voordat u aanspraak maakt op vergoeding, en nota’s naar de zorgverzekeraar stuurt, is het belangrijk om eerst te controleren in hoeverre uw aanvullende pakket acupunctuur dekt. Er kunnen namelijk voorwaarden en limieten rondom de vergoeding van toepassing zijn.

De alternatieve/complementaire verzekering valt niet onder de aanvullende verzekering, u zult dus eerst uw eigen risico moeten aanspreken .
De acupuncturist waar bij u onder behandeling gaat, zal aan bepaalde kwaliteitseisen moeten voldoen. De volgende beroepsverenigingen worden door de meeste
zorgverzekeraars erkend:
• Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA)
• Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging (NAAV)
• ZHONG, ofwel de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde (NVTCG)
• Nederlandse Beroepsvereniging Chinese Geneeswijzen Yi (NBCG Yi)
• Wetenschappelijke Artsen Vereniging voor Acupunctuur in Nederland (WAVAN)
Als een acupuncturist is aangesloten bij één of meerdere van dergelijke verenigingen, is de kans groot dat de zorgverzekeraar de behandelingen en consulten volledig of
gedeeltelijk vergoed.

Tarieven

1e consult: 75 euro
Het eerste consult begint met een vraaggesprek ( Anamnese)  over uw klachten en algemene gezondheid.
De acupuncturist zal u verschillende vragen stellen en ook uw pols en tong bekijken. Mocht u medicatie gebruiken, wilt u deze dan bij het 1e consult meenemen? Tevens zal er dan ook een behandeling worden verricht.(in totaal 60-70 minuten) Tijdens het 1e consult zal er met u worden besproken hoeveel acupunctuurbehandelingen er gemiddeld nodig zijn.

2e en vervolgconsult: 63 euro. Bij het tweede consult zal er een vervolgbehandeling worden verricht, dit duurt 30-40 minuten. Afspraken binnen 24 uur niet nagekomen, worden in rekening gebracht.

U wordt verzocht na de behandeling de rekening per pin of tikkie te voldoen. U krijgt de rekening als .PDF per mail verzonden voor uw verzekering.